Vrijwilligerswerk doet deugd! Je ontmoet mensen, leert nieuwe dingen en je helpt er anderen mee. Er bestaan veel verschillende soorten van vrijwilligerswerk.

Wil je graag aan de slag als vrijwilliger bij een organisatie in Groot-Gent en wil je daar ondersteuning bij krijgen? Ervaar je drempels omwille van medische, mentale, psychische, psychiatrische of sociale redenen? Weet je niet hoe je een plek vindt die echt bij jou past? Wil je hulp om er aan te beginnen?

Iedereen heeft een eigen ritme en elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Daarom kan je bij Goedele, onze vrijwilligerscoach terecht. Zij gaat samen met jou op zoek naar vrijwilligerswerk op jouw maat.

Je kan hiervoor rechtstreeks met haar contact opnemen of je kan dit samen doen met iemand die je kent (familie, kennis, begeleider, hulpverlener,…).

Na een kennismaking beslis je samen of je een traject wil starten. We vertrekken vanuit jouw persoonlijke motivatie en eigenheid. We verkennen jouw interesses en talenten én de mogelijke drempels, kwetsbaarheden en valkuilen. Samen met jou gaat Goedele op zoek naar een vrijwilligersorganisatie waar jij je goed voelt. Bij opstart word je samen met de vrijwilligersorganisatie begeleid. Dit traject van vrijwilligerscoaching is tijdelijk.

Werken er in jouw vrijwilligersorganisatie mensen met een kwetsbaarheid en heb je vragen over de samenwerking met een specifieke vrijwilliger?
Ook dan kan je Goedele contacteren. Een tijdelijke begeleiding op de werkvloer is mogelijk, afgestemd op die specifieke vrijwilliger en jouw organisatie.

Hecht jouw vrijwilligersorganisatie belang aan inclusie en willen jullie vrijwilligers met een kwetsbaarheid een plaats geven in jullie organisatie ?
Laat het zeker weten!

Dit project is een samenwerking met het Vrijwilligerspunt van Stad Gent.

Ben je niet op zoek naar ondersteuning en wil je graag vrijwilligerswerk doen binnen Voluit, dan vind je hier meer info.