Samen Bouwen aan een Inclusieve Toekomst

Welkom bij Voluit, een organisatie die mensen waardeert om wie ze zijn. Bij Voluit geloven we in het belang van een inclusieve samenleving, waar iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan het leven, ongeacht hun kwetsbaarheden.

Steun ons en draag bij aan het verwezenlijken van onze missie. Er zijn verschillende manieren waarop je ons kan helpen.

Als bedrijf kun je bijvoorbeeld teambuildend vrijwilligen, waarbij je én jouw team versterkt, én een positieve impact hebt op de levens van mensen die wij ondersteunen.

Als vrijwilliger kun je jouw tijd en talenten inzetten om onze activiteiten en evenementen mogelijk te maken. Jouw betrokkenheid maakt een verschil. Uiteraard bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je je kan engageren. We zoeken samen naar een goede match tussen de wensen van de vrijwilligers en de noden van Voluit en de cliënten. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos: vervoer, uitjes met een cliënt, klussen, museumbezoek, meewerken in het Wereld-Atelier, Trafiek of Den Hannekesnest, een cliënt thuis op de koffie vragen, toogdienst in het café, een dagje naar zee, huiselijkheid bieden in een van onze huizen, taarten bakken, wandelen, naaien, etc.

Een andere waardevolle manier om ons te steunen is door middel van een financiële gift. Jouw donaties maken mee het verschil. Jouw gift stelt ons in staat om mensen dat tikkeltje extra te geven bij wonen, werken, dagbesteding en vrije tijd, en om een inclusieve omgeving te creëren waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar potentieel te vervullen.

Bovendien zijn er ook fiscale voordelen verbonden aan giften aan erkende goede doelen zoals Voluit. Voor giften vanaf €40 leveren wij een fiscaal attest af zodat je een belastingvermindering krijgt van 45%. Je kan storten op rekening BE10 7374 0921 0004 met vermelding ‘gift’. Het fiscaal attest wordt je automatisch toegestuurd.

Elk bedrag, groot of klein, maakt een verschil.

Naast onze jaarlijkse fundraisingactiviteiten, betekenen giften heel wat voor de werking.

Dankzij de opbrengst van vorige activiteiten konden we al heel wat realiseren. Enkele voorbeelden:

  • een nieuw rolstoelliftbusje
  • kiné bobath behandeltafel
  • een elektrische duofiets
  • extra spelletjes voor de tovertafel
  • (tuin)meubilair voor de woonentiteiten