Een groot avontuur begon op den 'Hof', met een gedroomd masterplan dat leidde tot het langverwachte moment in het voorjaar van 2023: de aankondiging van de verhuis van Zorgintensief Wonen! Van het leegmaken van kasten tot het bestellen van nieuwe meubels, het proces van (ver)bouwen bleek een uitdagend maar uiterst lonend avontuur.

Het nieuwe gebouw aan de Venhoute werd in februari in gebruik genomen, maar zoals het vaak gaat met grootse plannen, bracht de praktijk enkele uitdagingen met zich mee. Timing en organisatie werden op de proef gesteld, en het finetunen van de nieuwe locaties bleek een proces van vallen en opstaan. Deadlines werden niet altijd gehaald, en de verhuis naar het gebouw aan de Bolwerk moest even worden uitgesteld.

In oktober was het tijd voor fase 2 van de verhuis. Terwijl de cliënten in gebouw Bolwerk een nieuwe thuis vonden, werden in huis C nog de laatste verbouwingen getroffen zodat de Goesters zich enkele weken later konden settelen.

Verhuizen is een avontuur doordrenkt met onverwachte situaties, gevuld met tientallen hersenbrekers en herplanning. Het is ook een reis van nieuwe ontdekkingen, waar herinneringen en verhalen worden gedeeld en schatten worden gevonden op zolder.

Het verlaten van een vertrouwde woonplek brengt een vleugje nostalgie, maar tegelijkertijd ontstaat een golf van enthousiasme voor het nieuwe avontuur! Nieuwe huisgenoten worden verwelkomd, nieuwe begeleiders leren de cliënten en elkaar kennen en het proces van het vinden van een eigen plekje begint opnieuw.

Aanpassen aan een andere plek, zowel voor cliënten als begeleiders, betekent wonen en werken op een nieuwe locatie. En te midden van dit alles, samen met de bewoners de kerstboom versieren op een nieuwe plek, markeert een prachtig moment van "we zijn er!" - een symbool van een succesvolle overgang naar een warme en gastvrije thuisbasis voor Zorgintensief Wonen.