Wist je dat 9% van de mensen zorg uitstelt omwille van financiële redenen? Om zorg en ondersteuning voor iedereen toegankelijk te maken, zijn krachtige schouders nodig. Voluit stond als één van de sterkmakers klaar om hierover te spreken.

Wil je graag Leen De Roo en Tim Bruylandt aan het woord zien? Bekijk hun bijdragen via de onderstaande links:

Wil je meer informatie over het memorandum? Lees dan verder: Memorandum 2024 | SOM.

SOM roept op tot krachtige samenwerking
SOM, de werkgeversorganisatie waar Voluit lid van is, roept op tot een krachtige samenwerking tussen beleidsmakers, sociale ondernemingen, federaties, vakbonden en burgers. SOM brengt sociale ondernemers samen en ondersteunt als kenniscentrum organisaties, ondernemingen en federaties in de socialprofitsectoren gezondheid, welzijn, werk en wonen.

Maar wie of wat is SOM?

SOM is een erkende werkgeversorganisatie die de belangen behartigt van al haar organisaties op Vlaams en federaal niveau. Hun medewerkers houden de vinger aan de pols bij de cruciale dossiers en thema's en koppelen voortdurend terug naar het werkveld. Zij zitten niet alleen mee aan tafel op het beleidsniveau, maar zetelen tevens in zes paritaire comités waarin ze mee onderhandelen over CAO's en barema's. SOM is met andere woorden een sterke partner in het sociaal overleg.