19 september 2023

Rond den Hannekesnest en de Kunstacademie - De Rommel- en Ambiancemarkt van 2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als een stralende en gezellige dag waarbij de gemeenschap van Langerbrugge-Evergem zich verenigde voor een onvergetelijke ervaring. Dit jaar kozen we ervoor om het evenement volledig in de buitenlucht te laten plaatsvinden, en met het schitterende weer dat we hadden, was dat een schot in de roos.

De temperaturen liepen hoog op, maar dit weerhield onze standhouders niet om hun beste beentje voor te zetten. Op de parkeerplaats van den Hannekesnest werden maar liefst 54 flessen water uitgedeeld om de hitte draaglijker te maken. De barmedewerkers aan de overkant van de straat hadden het ook druk, aangezien de dorstige menigte de drank vlotjes deed verdwijnen. De brouwer hoefde slechts 3 volle bakken terug mee te nemen - een teken van een geslaagde dag!

Voor de standhouders die zich in de schaduw van de bomen in de tuin van de Kunstacademie vestigden, brachten de groene bladeren de nodige verkoeling. Niet alleen drank, maar ook de lekkernijen van Madame Chili en Het Koffiemoment vielen in de smaak bij alle aanwezigen.

Na de middag werden we vermaakt door niemand minder dan Mr. Airkesmachine. Zijn optreden zorgde voor een ongekende ambiance en een constante interactie met het publiek, waardoor deze one-man-band een unieke ervaring bood.

Voluit was ook van de partij met de Korte Keten Winkel en talloze vrijwilligers en cliënten die samen met de buren de dag onvergetelijk maakten. Naast Voluit en de buren konden we zoals altijd rekenen op de nodige ondersteuning van de dames van de Femma.

We willen graag onze oprechte dank uitspreken aan alle vrijwilligers, standhouders en bezoekers die hebben bijgedragen aan deze bloedhete, maar oh zo mooie editie. We kijken er nu al naar uit om iedereen te verwelkomen op onze volgende editie in 2024!

Verslaggevers ter plaatse,

Seppe C. & Marc G.