Op een sfeervolle vrijdagavond op 23 maart organiseerde Vijf Ringen, een van de deelwerkingen van Zelfstandig Wonen, een hartverwarmende buurtreceptie in de open lucht. Acht jaar geleden ontstond Vijf Ringen al werking.  De unieke locatie met de aaneengeschakelde woningen trok de aandacht van oud-directeur Luc Verbeke. Het eenvoudige concept van ambulant werken in een woonwijk, weg van het centrum van Evergem, bood een unieke kans die aansloot bij de visie van Zelfstandig wonen van toenmalige Den Dries.

Ondanks de uitdagende weersomstandigheden, waar regen en wind voor wat obstakels zorgden, slaagden het team van Vijf Ringen en de vrijwilligers van Voluit erin een warm onthaal te bieden aan alle aanwezigen. Windvlagen dwongen zelfs een relocatie van de tent af, maar gelukkig vonden mensen hun weg naar de gezellige bijeenkomst.

In de gloed van een knusse vuurkorf verzamelden buurtbewoners zich voor een informeel samenzijn met drankjes en hapjes. Zowel familie en vrienden van de cliënten als oud-collega's genoten van de ontspannen sfeer. Het kookatelier van Voluit serveerde heerlijke verse soep en pasta, terwijl het Wereld-Atelier zorgde voor verfrissende sapjes en drankjes.

Een bijzonder hoogtepunt voor sommige cliënten was de aanwezigheid van de kinderen van de begeleiders. Voetballen op het pleintje werd een onvergetelijke ervaring. Ook netwerken bloeiden op, waarbij andere familieleden en vrienden van cliënten elkaar ontmoetten en nieuwe banden smeedden.

Deze buurtreceptie is een van onze initiatieven om bij te dragen aan inclusie. Voluit streeft ernaar om mensen samen te brengen, interactie te bevorderen en sociale banden te versterken. Ons doel is een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht beperkingen, zich welkom en betrokken voelt in onze lokale gemeenschap.