Trafiek bevindt zich midden in de Brugse Poort een jonge, volkse en superdiverse wijk. Het is reeds 15 jaar de ontmoetingsplaats voor buurtbewoners in het Pierkespark, gelegen naast de Vieze Gasten. Er is speelplek voor de kinderen en door de ligging is er enorm veel passage van voetgangers en fietsers.

Voluit kreeg de kans om in co-creatie met Trafiek vzw het koffiehuis/buurthuis open te houden. We realiseren er een laagdrempelige, veilige en inclusieve plek waar ontmoeten centraal staat.

Met onze kwartiermakers faciliteren we deze ontmoetingen en zetten in op verbinding tussen bezoekers met en zonder beperking. Op die manier zorgen we voor een warme plek, waar iedereen zich welkom voelt. Wij doen dit ondermeer door verbindende activiteiten (buurtaperitief, Gentse Feesten in het Pierkespark,… ) en workshops.

De kwartiermakers staan bovendien in voor de consultfunctie waardoor mensen die wachten op ondersteuning door een mobiele/ambulante dienst reeds terecht kunnen met vragen of een gesprek.

Mensen met een (vermoeden van een) beperking staan in voor de bediening onder begeleiding van een jobcoach. Zo creëren wij er tegelijkertijd werkgelegenheid op maat.

De combinatie tussen ontmoeten, consult, betekenisvol werk creëren op een warme, gezellige plek, volledig ingebed in de buurt en het creëren van co-creatie tussen mensen met en zonder beperking, maakt dit project uniek.